Schooltassen, ze zijn echt megabelangrijk. Naast dat jij natuurlijk de allertofste tas van de school wilt hebben, is het belangrijk dat al je spullen erin passen en dat hij makkelijk te dragen is. Daarom hebben we hier een paar tips met dingen die je misschien beter niet kunt doen met jouw schooltas.

De verkeerde tas uitzoeken

Oké, het begint natuurlijk allemaal met het uitzoeken van de juiste tas. Het is belangrijk dat je bedenkt wat voor een tas je eigenlijk nodig hebt. Hoe groot moet hij zijn? Hoeveel vakken heb je nodig? Kies daarna of je een schoudertas of rugzak wilt. Houdt daarbij ook rekening met het draagcomfort van de schooltassen. Zo voorkom je dat je na drie maanden toch een andere tas nodig hebt, omdat je schouders het niet meer aankunnen.

Te veel spullen meenemen

Je hebt van alles nodig om een dag op school door te komen; je boeken, een laptop, lunch, etc. Maar doe ook je rug een plezier en neem niet meer mee dan dat je nodig hebt.

Ervanuit gaan dat hij wel tegen de regen kan.

Mijn rugzak kan gewoon tegen de regen, toch? Dat is helaas niet altijd het geval. Voorkom dat jouw schoolboeken en laptop waterschade oplopen, neem daarom altijd een plastic tas mee om jouw tas – en je spullen – te beschermen.

De verkeerde tas uitzoeken voor je laptop

Als je dan toch je laptop mee moet nemen, is het misschien een slim idee om er eentje uit te zoeken die ook echt laptop approved is. Zo kun je kiezen voor een echte laptop tas, maar er zijn ook meer dan genoeg toffe schooltassen met een speciaal laptopvak.

Rondlopen met een tas die je eigenlijk niet meer leuk vind

Er zijn zo veel leuke schooltassen om uit te kiezen! Daarom is het jammer wanneer jij rondloopt met een tas die je zelf eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Zorg er daarom voor dat jij een tas hebt die je zelf helemaal geweldig vindt, dan voel jij je namelijk ook meteen een stuk beter.