Wie kent deze stress niet. Een week voordat je naar dat mega toffe stadje gaat in Spanje, Italië of Polen. Begint de stress voor het inpakken van je handbagage koffer, want, wat mag er nou tegenwoordig wel mee en wat is er verboden? Hoe groot mag de koffer zijn en wat is het maximale gewicht?

Helaas kunnen wij niet op alles antwoord geven. Veel vliegmaatschappijen hanteren verschillen maten die zijn toegestaan voor het vliegtuig en ook het gewicht wat het kleine koffertje mag wegen verschilt per vliegmaatschappij.

Maar! Waar wij u wel mee kunnen helpen zijn deze 5 handige tips om zoveel mogelijk handige spullen mee te nemen op uw stedentrip! 🙂

Tip 1. Koop de juiste koffer, rugzak of tas.
Deze tip is misschien wat cliche, maar wel heel belangrijk. Zorg dat je een handbagage koffer, tas of rugtas koopt die bij jouw manier van reizen past. Zo kun je het meest optimale uit je handbagage halen. Zorg ervoor dat de grootte van de handbagage niet te groot is en dat het model niet al te zwaar is van zichzelf. Kijk ook altijd naar wat voor reizen je in het vervolg nog gaat maken, ga je binnenkort backpacken in Australië, na de stedentrip naar Berlijn. Is het wellicht handiger om al te investeren in een goede rugzak, maar ga je vaak met het vliegtuig voor een paar dagen naar steden, zijn de handbagage koffers met vier wielen misschien iets meer voor jou.

Tip 2. Doe je zwaarste kleding aan in het vliegtuig.
Ga je veel lopen door de stad en wil je je dure nieuwe schoenen aandoen, maar zijn de hakken nogal zwaar of wegen je sportschoenen toch net wat meer dan je sandalen of teenslippers. Zorg er dan voor dat je in het vliegtuig die schoenen aandoet. Ook dat vest wat je toch mee wilt hebben voor het geval dat, maar totaal niet nodig hebt omdat het eigenlijk heerlijk weer is als je daar aan komt. Probeer hem toch aan te doen en niet in je tas te stoppen. Op deze manier kan je toch net wat meer kleding meesmokkelen op reis en hoef je er geen gewicht van je koffertje voor in te leveren! Win – Win 🙂

Tip 3. Neem zo min mogelijk vloeistoffen mee in je handbagage
Wanneer je vloeistoffen wilt meenemen in je handbagage moet je wel op te hoogte zijn van een paar regels.

  • Ze moeten verpakt zijn in verpakking van niet meer dan 100 ml.
  • je dient ze mee te nemen in een doorzichtig zakje
  • en tijdens de douane controle moeten ze uit je koffer gehaald worden

Voor de rest zijn er nog wat andere korte tips voor het meenemen van vloeistof in je handbagage.
1. Probeer zoveel mogelijk over te gieten in herbruikbare reisverpakkingen.
2. Als je met meerdere mensen gaat citytrippen, verdeel dan de vloeibare spullen over ieders koffers. Scheelt gewicht en ruimte!
3. Vaak hebben hotels en hostels zelf shampoo en cremespoeling in de badkamers staan. Wanneer ze dit niet hebben kun je natuurlijk altijd daar nog een fles kopen en deze opmaken voor je terugreis.
4. cremespoeling kan je ook prima gebruiken als scheerschuim.

Tip 4. Rol je kleding op.
Deze tip is kort en krachtig en zegt het eigenlijk zelf al. Rol je kleding op, het scheelt heel veel ruimte in je bagage en je hebt veel minder last van kreukels in je kleding.

Tip 5.  Neem een klein tasje mee voor belangrijke spullen.
Vaak mag je nog een klein tasje (lees heel klein tasje) meenemen naast je koffer. Dit tasje moet dan wel onder de stoel van je voorganger passen, dus neem er niet teveel in mee. Een laptoptasje, met hierin een voorvak voor net je paspoort, opladers enz. is bijvoorbeeld goed. Dit scheelt ook altijd in de rij bij de douane, je kan gemakkelijk al je spulletjes die je nodig hebt in het vliegtuig uit deze tas halen en deze dichtbij je houden.

 

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips!
Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze filialen of stel een vraag via Facebook.